Mic ghid de călătorie în zonă – Partea I

Castel Iulia Hasdeu

Începem prin acest articol, să vă prezentăm un mic ghid de călătorie. În acest ghid vom include, pe rând, cele mai importante atracții turistice situate la o distanță rezonabilă de Pensiunea Casa din Plai.

Județul Prahova, cu atracțiile sale turistice variate și frumusețile naturale remarcabile, a reprezentat parcă dintotdeauna destinație ideală pentru cei care doresc să evadeze din rutina zilnică și să se bucure de o experiență autentică. Zona Câmpina, Provița, Breaza, Valea Doftanei, Barajul Paltinu, oferă o combinație perfectă între atracții culturale, natură și relaxare, având totodată avantajul că se situează înainte de porțiunea de drum a DN1 în care se creează frecvent ambuteiaje.

Atracții turistice

Castelul Iulia Hașdeu

Câmpina este un oraș pitoresc ce îmbină armonios frumusețea naturală cu patrimoniul cultural bogat. Cu atracții turistice diverse, Câmpina reprezintă o destinație captivantă pentru cei care doresc să exploreze frumusețile acestui colț de țară. Orașul vă întâmpină cu o varietate de atracții turistice, de la muzee fascinante, precum Muzeul Memorial “Nicolae Grigorescu”, până la frumoasele parcuri și grădini. Dacă sunteți pasionați de artă și istorie, puteți explora Castelul Iulia Hașdeu, o bijuterie arhitectonică plină de povești și mister.

Un obiectiv turistic inedit și plin de mister, Castelul Iulia Hașdeu este o bijuterie arhitectonică. Construit în stil neogotic, castelul ascunde o poveste fascinantă.

Construit în stil neogotic în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, castelul Iulia Hașdeu este o creație impresionantă a lui Bogdan Petriceicu Hașdeu, un renumit savant, scriitor și filosof român. Acest castel a fost ridicat în memoria fiicei sale, Iulia, care a trecut în neființă la vârsta de numai 19 ani.

Castelul Iulia Hașdeu impresionează prin arhitectura sa unică și prin poveștile ce înconjoară fiecare detaliu. Cu turnuri, ferestre gotice, vitralii spectaculoase și o atmosferă incitantă, castelul

Castel Iulia Hasdeu - Interior

emană un aer de mister și romantism. Aici puteți explora camerele interioare, care au fost concepute într-un mod artistic și original, reflectând pasiunile și interesele fiicei lui Hașdeu.

Un aspect deosebit al castelului este camera de spiritism, unde Bogdan Petriceicu Hașdeu încerca să comunice cu spiritul fiicei sale. Această cameră este încă păstrată și îi provoacă pe vizitatori să descopere și să reflecteze asupra laturii spirituale a existenței.

Pe lângă frumusețea și misterul său, castelul Iulia Hașdeu găzduiește și o bibliotecă impresionantă, care conține numeroase volume și opere ale lui Hașdeu, precum și alte cărți valoroase.

Vizitarea castelului Iulia Hașdeu este o experiență unică, ce te poartă înapoi în timp și te captivează cu povestea sa. Pe măsură ce vei păși în interiorul castelului, atât de încărcat de istorie și emoție, vei simți vibrația acestui loc special.


Băile sărate din Telega

Baile sarate Telega

La numai 100 km de București și 5 km de Câmpina, într-un cadru natural unic, puteți găsi relaxarea, confortul și sănătatea de care aveți nevoie. Comuna Telega are mai multe lacuri sărate, formate în locul vechilor ocne, ce sunt alimentate de izvoare și uneori de apele de pe torenți.

Băile sărate din comuna Telega vă vor cuceri cu farmecul lor aparte. Această oază de relaxare este recunoscută pentru apele sale bogate în sare, care au proprietăți terapeutice excepționale și efecte benefice asupra organismului.

Temperatura apei este de 30 grade Celsius, iar lacurile sărate de aici sunt unice datorită cotelor maxime de minerale pe care le conțin. Lacurile se clasează printre primele din Europa, având o compoziție crescută hipertonă, clorurosodică, precum și un nivelul ridicat de cloruri de potasiu, amoniu, calciu, sulfați și iod, cu valoare terapeutică în special în patologia reumatismală.

Pe lângă beneficiile aduse sănătății și stării de bine, băile sărate din comuna Telega vă vor oferi și ocazia de a vă conecta cu natura înconjurătoare.

Aproape de București

Situată la mică distanță de București (aproximativ o oră și 20 de minute), fără a avea disconfortul statului inutil în trafic, Pensiunea Casa din Plai din Provița de Sus vă așteaptă cu brațele deschise, oferindu-vă o cazare confortabilă și un refugiu liniștit în mijlocul naturii.

Așadar, pregătiți bagajele și lăsați-vă captivați de farmecul județului Prahova și de frumusețea zonei în care se află pensiunea noastră. Veți avea astfel prilejul de a descoperi o destinație fascinantă și plină de surprize pentru iubitorii de natură și aventură.