Aventuri pe Zăpadă: Ghidul Pârtiilor de Schi din Valea Prahovei

Explorând Pârtiile de Schi de pe Valea Prahovei

Valea Prahovei, unul dintre cele mai frumoase populare destinații turistice din România, se transformă în timpul iernii într-un paradis al schiului, atrăgând pasionații de sporturi de iarnă din întreaga țară. Cu numeroase pârtii de schi, această zonă oferă o varietate de trasee pentru toate nivelurile de experiență. Pensiunea Casa din Plai, situată în Provița de Sus, oferă acces rapid la unele dintre cele mai iubite destinații de schi din România – Sinaia, Bușteni și Azuga. La noi, confortul întâlnește aventura, transformând fiecare ședere într-o experiență memorabilă.

Sinaia

Iată o listă detaliată a pârtiilor de schi din Sinaia, împreună cu caracteristicile și facilitățile lor:

 1. Valea Dorului 1: Grad mediu, lungime 775 m, accesibilă cu telescaun. Pârtia Valea Dorului: Ideală pentru schiorii intermediari și avansați, această pârtie oferă un mix captivant de provocare și peisaje spectaculoase.
 2. Valea Dorului 2: Grad mediu, lungime 804 m, accesibilă cu telescaun.
 3. Valea Dorului Varianta: Grad mediu, lungime 895 m, accesibilă cu telescaun; include traseele 3a și 3b, lungimi de 500 m și 1000 m.
 4. Valea Soarelui: Grad mediu, lungime 1190 m, accesibilă cu telescaun.
 5. Scândurari: Grad mediu, lungime 505 m.
 6. Drumul de Vara: Grad mediu, lungime 1800 m, accesibil cu telecabină; include traseul 6a, lungime 1300 m.
 7. Tarle: Grad dificil, lungime 950 m, accesibil cu telecabină.
 8. Papagal: Grad dificil, lungime 900 m, accesibil cu telecabină.
 9. Carp: Grad dificil, lungime 1382 m, accesibil cu telecabină. O pârtie cu grad mare de dificultate, având o lungime de 1382 m, cu o lățime medie de 50 m, altitudinea la plecare: 2100 m, iar la sosire: 1651 m, cu o înclinație medie de 35%.
 10. Incepatori: Grad ușor, lungime 173 m, accesibil cu telecabină.
 11. Pârtia Nouă: Grad mediu, lungime 2000 m, accesibilă cu telegondola.
 12. Valea Soarelui 2: Grad ușor, lungime 1200 m, accesibilă cu telescaun.
 13. Laptici 1: Grad ușor, lungime 1900 m, accesibilă cu telescaun.
 14. Laptici 2: Grad mediu, lungime 900 m, accesibilă cu telescaun.
 15. Gondola: Grad ușor, lungime 150 m, accesibilă cu teleschi.
 16. Valea cu Brazi: Grad mediu, lungime 400 m, accesibilă cu telegondolă.

Toate aceste pârtii sunt dotate cu instalații moderne de transport pe cablu, asigurând condiții optime pentru practicarea schiului. În plus, stațiunea pune la dispoziție servicii de închiriere a echipamentului de schi, școli de inițiere și baruri direct pe pârtii, pentru o experiență completă și confortabilă.

Bușteni

Pârtia Kalinderu 1 și Kalinderu 2

Pârtia Kalinderu, recunoscută pentru a fi una dintre cele mai lungi și moderne pârtii din România, se adresează în special schiorilor de nivel intermediar și avansat. Aceasta prezintă un grad de dificultate mediu. Pârtia Kalinderu 1 are o lungime de 1300 m, iar Kalinderu 2 o lungime de 1010 m.

Pârtia este echipată cu tunuri de zăpadă artificială, care permit funcționarea sa chiar și în condiții de lipsă a zăpezii naturale, atât timp cât temperatura rămâne sub cinci grade Celsius. Un telescaun modern cu patru locuri deserveste pârtia, care este de asemenea pregătită pentru schiat nocturn. În plus, domeniul schiabil dispune de un sistem de protecție și siguranță de ultimă generație, oferind condiții tehnice de top. Pârtia Kalinderu este, de asemenea, aptă pentru găzduirea competițiilor omologate de Federația Internațională de Schi și Snowboard, subliniind astfel standardele sale înalte.

Azuga

Azuga se mândrește cu șapte pârtii de schi, care însumează o lungime totală de 7 kilometri, și șapte instalații de cablu, cu o lungime cumulată de 4 kilometri.

Pârtia Cazacu Teleski: Lungime de 400m, grad de dificultate mediu, diferență de nivel de 115m. Extinsă și bine întreținută, aceasta este ideală pentru schiorii intermediari, oferind o experiență de schi fluidă și plăcută.

Pârtia Cazacu – Variantă: Lungime de 1920m, grad de dificultate mediu, diferență de nivel de 530m.

Babyski Cazacu: Lungime de 150m, foarte ușoară, ideală pentru începători.

Pârtia Sorica: Lungime de 2100m, grad de dificultate mediu, diferență de nivel de 561m. Oferă schiorilor o experiență captivantă. Cu nivel mediu de dificultate, această pistă este potrivită pentru toți cei care doresc să se bucure de frumusețea peisajului în timpul coborârii.

Pârtia Sorica Telescaun (finalul Pârtiei Sorica): Lungime de 750m, grad de dificultate mediu, dotată cu instalație de iluminat nocturn.

Pârtia Sorica Sud: Lungime de 770m, grad de dificultate ușor, diferență de nivel de 154m.

Pârtia Sorica La Stână: Lungime de 910m, grad de dificultate ușor, diferență de nivel de 154m.

Predeal

Predeal este faimos pentru pârtiile sale de schi, care oferă iubitorilor sporturilor de iarnă o varietate de opțiuni pentru a se bucura de aceste activități. Aceste pârtii sunt apreciate pentru inclinațiile lor diverse, adecvate pentru toate nivelurile de abilitate, de la începători până la experți, oferind astfel o experiență memorabilă tuturor entuziaștilor sporturilor de iarnă.

Pârtia Clăbucet: se întinde pe aproximativ 2 kilometri. Această pârtie este ideală pentru schiorii începători și intermediari, datorită inclinațiilor sale blânde și moderate, ce permit o experiență plăcută fără presiune excesivă. Partia Clabucet beneficiază de instalații de transport pe cablu de ultimă generație, asigurând un acces rapid și comod la pârtie.

Pârtia Cocoșului: reprezintă o atracție majoră pentru schiorii avansați și experți. Aceasta se întinde pe o lungime de aproximativ 1,5 kilometri și prezintă inclinații provocatoare și un traseu tehnic, testând astfel abilitățile schiorilor. Partia Cocoșului este, de asemenea, echipată cu instalații moderne de transport pe cablu, facilitând accesul la pârtie.

Pârtia Subteleferic: una dintre cele mai moderne pârtii din Predeal, are o lungime de aproximativ 2 kilometri. Dotată cu instalații de transport pe cablu și sisteme de iluminat pentru schi nocturn, Partia Subteleferic oferă o experiență de schi unică, disponibilă atât pe timpul zilei, cât și noaptea. Această pârtie este adecvată pentru toate nivelurile de schiori, de la începători la avansați.

Pensiunea Casa din Plai: Confort și Accesibilitate

După o zi plină de adrenalină pe pârtii, este esențial să aveți un loc reconfortant pentru a vă odihni și recupera. Pensiunea Casa din Plai din Provița de Sus se ridică la înălțimea așteptărilor, oferind o atmosferă primitoare și facilități de lux.

Situată într-un cadru pitoresc, Casa din Plai oferă camere confortabile și bine amenajate, create pentru a oferi o experiență de cazare plăcută. Oferind o gamă variată de facilități, pensiunea noastră reprezintă un refugiu perfect pentru schiorii obosiți.

O Experiență Completă în Valea Prahovei

Pentru cei pasionați de schi, Valea Prahovei este o destinație de neratat, iar Casa din Plai din Provița de Sus adaugă o notă de lux și confort în această aventură, fiind alegerea ideală pentru iubitorii de schi. Vă așteptăm să descoperiți frumusețea iernii într-un cadru autentic și confortabil!